Verversen slangenbroeihoop april 2016

Op zaterdagmorgen 9 april, tegelijkertijd met de schoonmaakactie in het park, is de slangenbroeihoop in het park ververst. Vanaf 10.00 uur werden de resten van de oude broeihoop afgegraven en is gezocht naar lege eikapsels van ringslangen. Helaas zijn er in de broeihoop langs het Lo Bruntpad  weer geen eikapsels gevonden. In de omgeving van het park komen wel ringslangen voor. Daarom is het de vraag of de plaats bij de fortgracht wel zo geschikt is. In overleg met coördinatoren van broeihopen in de omgeving is eerder besproken welke  omgevingsvoorwaarden van belang zijn. Het lijkt erop dat een plek met meer zon gunstiger is voor succes. Daarom is besloten de slangenbroeihoop dit jaar op te bouwen achter op het veld met de oude wilgen.

En nu maar hopen dat de ringslangen deze broeihoop kunnen vinden.